Řezy z mletého masa

  • Příprava
    5 min.
  • Vaření
    29 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    1 394




Dnes jsme si pro Vás připravili výborný recept na chutné řízky z mletého masíčka, které si nás svojí fantastickou chutí získaly okamžitě.

Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!

Chutná výborně!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

  • 500g mleté ​​maso
  • 200 g tvrdého sýru
  • 300 ml kefíru
  • 2 cibule
  • 1 vejce
  • 200 g hladké mouky
  • 2 brambory
  • Sůl
  • Koření
  • Bylinky

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, pepř a bylinky. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno. Přihoďte ji k masové směsi a vše rukama důkladně prohněte do jednolité směsi, kdy budou všechny ingredience dokonale spojeny
  2. Nyní si směs vezměte a snažte se ji vytvarovat do tvaru obdélníku. Jakmile se vám to povede, umístěte ji na potravinářskou fólii. Vezměte si sýr dle vašeho výběru a na struhadle jej nastrouhejte na drobné kousky. Posypte s ním maso a spolu s potravinářskou fólií jej zatočte do tvaru role. Nyní dejte do mrazničky odležet na cca čtyřicet minut.
  3. Těsně před vytažením si nachystejte těstíčko, ve kterém budete řízky obalovat. Brambory oloupejte, důkladně omyjte a na struhadle je nastrouhejte nadrobno. Čím menší kousky z nich budou, tím lépe pro vás. Potom si vezměte větší mísu a smíchejte je s kefírem, vejcem, moukou, solí, pepřem as pomocí mixéru vytvořte jednolitou hladkou směs.
  4. Nyní můžete mleté ​​maso vytáhnout a nakrájet na kolečka. Jedno po druhém následně obalujte v těstíčku a mezitím si také rozehřejte olej na pánvi. Obalené řízky smažte z obou stran, dokud nenaberou zlatohnědý nádech. Následně je odkládejte na papírové ubrousky, které se postarají o vsáknutí přebytečné mastnoty.

Máme hotovo.

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: skarbnychka-retseptiv.com.ua/smachnishe-za-bud-iaki-kotlety-perevershyly-vsi-moi-ochikuvannia



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.